Предстоящи събития на 20 август
Секция: Предстоящи събития
20 Август 2019 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 20 август

/КРОСС/ София.
От 14.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще се срещне с министъра на външните работи на Хашемитското кралство Йордания Айман Ал-Сафади.

***
София.
От 09.40 часа в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме Айман Сафади, министър на външните работи на Хашемитското кралство Йордания за разговор на четири очи. В 10.05 часа ще се състоят пленарни разговори между двете делегации. В 11.00 часа в зала „Договори" на МВнР двамата министри ще подпишат споразумение за визово облекчение на притежателите на дипломатически и служебни паспорти. Екатерина Захариева и Айман Ал-Сафади ще дадат изявление в 11.20 часа.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Министерството на енергетиката - ул. „Триадица" №8 министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще обяви кандидатите, подали заявления в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене".

***
София.
От 09.30 часа в Метростанция "Летище София" ще се състои представяне на първата изцяло брандирана мотриса от години насам.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Александър Т. и Красимир Н., обвинени в участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София.
От 10.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери ремонта на участъка на бул. „Президент Линкълн", който се изгражда при метростанция 15 в район „Овча Купел", както и ремонтните дейности на ул. „Житница". Кметът ще провери и строителните дейности в метростанцията. Проверката ще започне от ъгъла на бул. „Президент Линкълн" и ул. „Зеленика".

***
София.
От 12.00 часа в централата на ПП АБВ на улица „Врабча" 23 ще се проведе пресконференция.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в Общината ще се проведе заключителна пресконференция и официална церемония „Откриване" по проект „Социална инфраструктура за услуги за деца".

***
Бургас
От 19.00 часа ще започне честването на паметната годишнина от прочутата битка край поречието на река Ахелой от сградата на местното читалище „Светлина 1934", където тръгне празнично шествие.

***
Варна.
От 10.00ч., на паркинга пред блок 29, кв. Чайка". Ще се състои официалното откриване след
реконструкция на улична мрежа бул."Осми Приморски полк" в участъка от бул."Васил Левски" до бул. "Христо Смирненски".

***
Варна.
От 11.00ч. до южната страна на подлеза на ул. "Дубровник" ще се състои официална церемония "Откриване на обект": "Реконструкция на улична мрежа по трасето на бул. "Васил Левски" в участъка от "Подвис" до бул."8-ми Приморски полк".

***
Варна.
От 13.00 ч. в Галерия „Къщата на майсторите" на територията на Панаира на занаятите в Морската градина ще се проведе пресконференция за избора на най-добър сувенир в рамките на 23-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика".

***
Видин.
От 14.00 часа в заседателната зала на 6 ет. в сградата на Общинската администрация ще се проведат консултации за определяне състава на Общинска избирателна комисия Видин, във връзка с произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове.

***
Враца.
От 09.15 часа на паметника на Никола Войводов (гаров площад) ще бъдат отбелязани 177 години от рождението му.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца кметът Калин Каменов свиква консултации за определяне състава на Общинска избирателна комисия.

***
Добрич.
От 14.00 часа в сградата на Община град Добрич в Общинската избирателна комисия ще се проведат консултации за изборите за общински съветници и кметове.

***
Ловеч.
От 13.00 часа ще заседава комисията за децата, младежта, спорта и НПО към Общински съвет - Ловеч.

***
Поморие.
С празнично шествие в Поморие ще бъдат отбелязани 1102 години от прочутата битка край поречието на река Ахелой.

***
Плевен.
От 15.00 часа в зала ,,Плевен" на Областна администрация ще се проведе заседание на областна епизоотична комисия".

***
Пловдив.
В 10.00 часа в пресклуба на БТА-Пловдив на бул."6-ти септември" 140 ще се състои пресконференция на ПП АБВ.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в сградата на общината ще се проведат консултации за определяне състава на общинската избирателна комисия (ОИК) в Община Пловдив.

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала 105 на Община Сливен кметът Стефан Радев свиква консултации за състав на ОИК.