Изравнителните сметки за парно могат да се обжалват до 1 октомври
Секция: ИКОНОМИКА
20 Август 2019 10:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изравнителните сметки за парно могат да се обжалват до 1 октомври

/КРОСС/ Според статистиката на "Топлофикация София" половината от абонатите на дружеството имат да получават пари, а другата половина да плащат след извършването на годишното преизчисляване. Столичното парно напомня, че ще изключи за профилактика ТЕЦ "София" от 26 до 31 август.До 1 октомври клиентите на "Топлофикация София" могат да обжалват своите годишни изравнителни сметки, категорични са от дружеството. Срокът за плащане на фактурите без лихви е 15 септември. Те обаче не са окончателни, заради срокът на обжалването.

Основна причина за разминаване в сметките са неотчетените абонати. На тях към момента е начислена сметка на пълна мощност, което намалява фактурите на останалите хора в сградата. В случай, че бъдат отчетени обаче, ситуацията се променя.

По данни на дружеството към момента почти половината от абонатите на компанията имат да получават пари, а останалата половина да плаща на топлофикация. Дружеството очаква до края на месеца да събере около 10 млн. лева от сметки, с които да погази част от задълженията за газ. От Топлофикация напомнят, че ще изключат за профилактика ТЕЦ "София", който снабдява с топла вода централната градска част на града от 26 до 31 август включително.