260 кг. хероин "арестуван" при спецакция в "Столипиново", задържани са трима
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Август 2019 12:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
260 кг. хероин "арестуван" при спецакция в "Столипиново", задържани са трима

/КРОСС/ Трима са задържани при спецакция срещу наркоразпространението, реализирана от криминалисти на ОДМВР-Пловдив, съобщиха от МВР. При процесуално-следствените действия, под наблюдение на Окръжна прокуратура - Пловдив, са иззети близо 260 г хероин, кокаин, електронна везна и мобилни телефони

Специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението и употребата на наркотици бе проведена вчера от служители на отдел "Криминална полиция" и сектор "Специализирани полицейски сили" в Пловдив. Процесуално-следствените действия са осъществени на територията на квартал "Столипиново", под наблюдение на Окръжна прокуратура - Пловдив. В хода на акцията, в момент на сделка между наркоразпространители, са заловени 37-годишната обитателка на жилището и двама мъже на 24 и 48 години. От тях разследващите са иззели общо 257,6 г хероин, кокаин и електронна везна със следи от същия наркотик, мобилни телефони.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал.1 от НК, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Тримата са били задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Впоследствие са им повдигнати обвинения и с постановление на наблюдаващия прокурор, мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

Криминалисти продължават работата по документиране на престъпната дейност на извършителите под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив.