Бабата на убитата 7-годишна Кристин ще съди лекаря от линейката
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Август 2019 12:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бабата на убитата 7-годишна Кристин ще съди лекаря от линейката

/КРОСС/ Бабата на убитата Кристин ще съди лекаря от линейката Тя настоява д-р Недко Димитров да бъде наказан и настоява той да си скъса дипломата на медик.

"Ще съдим лекаря, защото не оказа първа помощ на внучката ми, също и болницата, защото не беше подготвена за този тежък инцидент", заяви пред БТВ Милка Георгиева, баба на брутално убитата 7-годишна Кристин от сливенското село Сотиря. Детето, което беше изнасилено и пребито, почина от раните си в сливенската болница. Обвинен за убийството е 21-годишният Мартин Трифонов, който направи пълни самопризнания.
Д-р Недко Димитров, отзовал се на сигнала за пребитото дете, вини бабата за това, че не е успял да окаже първа помощ на момиченцето. Той признава, че е седнал при шофьора, а не при пациента. Лекарят твърди, че започнал да преглежда детето, но бабата му попречила. „При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... и при това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение", разказа пред БТВ д-р Димитров.

„Той не се наведе, дори не си пусна чантата, да измери пулса, да ѝ сложи маска кислородна, да ѝ сложи система, нищо, нищо. Линейката, в която пътувах сама за болницата и исках помощ, виках, но никой, никой не се отзова, не знам дали са ме чували", опонира Милка Георгиева.