Над 7,3 млн. лв. се инвестират в участък от път II-49 на територията на община Кубрат
Секция: Автомобили
22 Август 2019 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 7,3 млн. лв. се инвестират в участък от път II-49 на територията на община Кубрат

/КРОСС/ Започна ремонтът на 9 км от път II-49 Кубрат - Тутракан, в участъка между селата Топчии и Каменово. Отсечката е основна пътна връзка за жителите от община Кубрат с областния център Разград. Инвестицията е за над 7,3 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура".
Строителните работи в момента се изпълняват без спиране на движението като превозните средства преминават двупосочно в платното, в което не се работи. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават в отсечка с ремонтни дейности.
Предвидените дейности включват ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова маркировка, ограничителни системи и знаци. От пътноподдържащото дружество е изискано да работи максимално мобилизирано, за да може ремонтните дейности да завършат в строителния сезон и да не се затруднява трафикът.
През м. г. със средства от ОП „Региони в растеж" бяха рехабилитирани общо 31 км от път II-49 Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан. Второкласният път е основна транспортна връзка за областите Търговище, Разград и Силистра. Инвестирани са над 20 млн. лв. Основно ремонтирани са участъците Търговище - Разград и Кубрат и Тутракан.