LG представя новите ултратънки 5K дисплеи
Секция: Технологии
22 Август 2019 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG представя новите ултратънки 5K дисплеи

/КРОСС/ LG Electronics (LG) представи новите 27-инчови UltraFineTM 5K дисплеи (модел 27MD5KL). Заедно с 24-инчовия UltraFine 4K дисплей (модел 24MD4KL), те дават на потребителя два монитора от висок кла, създадени специално, за да могат да оперират с последните модели на Apple.

UltraFine дисплеите на LG осигуряват уникално качество на изображенията, когато са свързани с Mac или iPad Pro. Създадени, за да повишат продуктивността, LG UltraFine 5K, дават висока мощност и възможност за свързаност с най-модерните устройства. Поддръжката на Thunderbolt 3 и USB Type-C прави мониторите перфектното допълнение към Mac notebooks и десктопи, както и към iPad Pro. LG 5K мониторите позволяват на потребителите да конфигурират различни Mac стационарни продукти с видео, аудио и дата трансфер, с помощта на един единствен кабел. Благодарение на своите 94 вата, UltraFine 5K, може да зарежда всяко USB-С съвместим хост като Mac или iPad, например.

Дисплеите са подходящи за дизайнери, фотографи и създателите на видео съдържание. С широкия си екран, LG UltraFine 5K осигуряват прецизна детайлност и цветове за потребителя. Те допълнително повишават възможностите на P3 широката цветова гама и 500-нитова яркост, за оптимизирани изображения и без нуждата от допълнително калибриране на екрана. Съотношението 218 pixels per inch (PPI) при мониторите, прави изображенията невероятно живи, а текстът става изключително чист и може да се прожектира едновременно в няколко прозореца. Мултимедията се допълва от вградените камера, микрофон и стерео колони.

LG UltraFine 5K е създаден, за да осигури още по-голямо удобство, благодарение на регулируемата височина и възможността за накланяне, които осигуряват допълнителен комфорт. Съвместимостта с macOS Mojave 10.14.6 и iOS 12.4 дават възможност за контрол на яркостта и силата на звука директно от Touch Bar-а или клавиатурата на MacBook Pro. Монитора разполага с автоматична функция, която настройва яркостта на екрана, когато е свързан с Mac, в зависимост от силата на околната светлина.

С 23.7 инчовия LG UltraFine 4K, който е с 10% по-широк от предшественика си, потребителите имат възможност да усетят реалистичността на цветовете и пълното покритие на цветовия спектър на P3 wide цветовата гама и яркост от 500 нита. Потребителите могат да развихрят креативността си благодарение на качеството, дизайна и лесното свързване, които предлага продуктът. С помощта на Mac Thunderbolt 3 изходите, могат да свържат два 4K дисплея в Daisy chain.

„Първата LG UltraFine серия бе много добре посрещната от специалистите имено заради изключителното си представяне и удобство, които предлага", заяви Йънг и Ван, директор на LG IT бизнес звеното. „ Невероятното качество на екрана и лекотата, с която се използва, превръщат LG UltraFine мониторите в страхотен избор за всички потребители на Apple", допълни той.

LG UltraFine 5K е наличен на apple.com, както и в избрани магазини на Apple.