LG пуска Apple AirPlay 2 за всички ThinQ AI телевизори
Секция: Технологии
22 Август 2019 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG пуска Apple AirPlay 2 за всички ThinQ AI  телевизори Брандът е първият, даващ достъп до HomeKit – мултифункционалност през Apple устройства и гласов контрол

/КРОСС/ LG Electronics (LG) обяви, че Apple AirPlay 2 и HomeKit са вече налични за всички устройства, които разполагат с 2019 AI TV, превръщайки LG в първия световен производител, който поддържа HomeKit. Тези функции на Apple, ще станат достъпни, чрез ъпдейт за всички 2019 LG OLED, NanoCell и UHD телевизори с ThinQ AI функционалност.

С помощта на Apple AirPlay 2, собствениците на LG 2019 AI устройства, ще могат с лекота да стриймват съдържание, включително Dolby Vision заглавия, през техните Apple продукти, към телевизорите си. Потребителите ще могат да пускат любимите си филми и сериали, да преглеждат снимки, както и да използват други видео приложения, директно от своя Apple TV. Слушането на подкасти, Apple Music или музика свалена на устройствата, ще бъде достъпно не само за LG AI TV, но и за всички техни устройства, съвместими с AirPlay 2, без да пречат едно на друго.

HomeKit позволява всичко в дома да се контролира, чрез Home приложението, както и с гласови команди, чрез Siri, на техните Apple уреди. LG AI TV може лесно да се добави към Home App, което ще даде достъп и до базовите функции за контрол на звука, включване и изключване. LG AI TV изцяло ще се синхронизира и с останалите HomeKit аксесоари в дома.

„LG запазва лидерството си при TV иновациите именно заради желанието ни, да даваме на клиентите си повече и непрестанно да подобряваме потребителското преживяване", заяви Брайън Куон, президент на LG Мобилни Комуникации и Системи за домашно забавление. „С достъпа до Apple AirPlay 2 и HomeKit, доказваме, че искаме да дадем на потребителите много повече от просто „най-добрата картина".

Apple AirPlay 2 и HomeKit ще се предлагат за собствениците на LG OLED и NanoCell телевизори в повече от 140 държави с придружаващ ъпдейт.