20 студенти от Египет преминаха обучение в Техническия учебен център на ЧЕЗ Разпределение
Секция: ИКОНОМИКА
22 Август 2019 11:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
20 студенти от Египет преминаха обучение в Техническия учебен център на ЧЕЗ Разпределение

/КРОСС/ 20 студенти от Египет преминаха обучение в Техническия учебен център на ЧЕЗ Разпределение България. Студентите са от 2 до 5 курс от електротехнически и химико-технологични специалности. Обученията се състояха в рамките на 4 дни.
„Целта на изготвената специално за студентите програма е те да бъдат запознати с възможностите за бъдеща професионална реализация, да намерят връзката между изучаваните дисциплини и реалната работна среда, да се срещнат с опитни специалисти, които чрез знанията си да ги мотивират за направения избор на специалност и бъдещо кариерно развитие", обясни Меглена Велинова, ръководител на Техническия учебен център.
Програмата на обучението беше съобразена с учебния план на Каирския университет и включи теми като безопасни условия на работа, елементи на електроразпределителната мрежа, дистанционно отчитане, разкриване на нерегламентирани въздействия в електроразпределителната мрежа, съвременни методи на работа - лабораторна кола и термовизионна камера, екологични теми. Проведени бяха и практически обучения на учебния полигон на центъра. Студентите посетиха една от обновените подстанции на ЧЕЗ Разпределение в град София и диспечерския център на компанията. С обученията на студентите се ангажираха специалисти от дружеството.
Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение дава възможности за повишаване на квалификацията в областта на електроенергетиката и осигуряване на качествени специалисти в сферата. Центърът предлага сътрудничество с образователните институции, като на разположение на обучаващите са учебен полигон и напълно оборудвани технически зали.