LG и LUMI си партнират, за да създадат по-умна екосистема у дома
Секция: Технологии
23 Август 2019 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 LG и LUMI си партнират, за да създадат по-умна екосистема у дома

/КРОСС/ LG Electronics (LG) и LUMI United Technology, сключиха споразумение за съвместна работа. LUMI, които специализират в IoT (Интернет на нещата) и доставчикът на смарт решения за дома LG, ще работят за надграждане и осигуряване на още по-добри IoT решения за дома. Партньорството им ще се фокусира върху развитието на иновации, чрез изкуствен интелект и модерни сензори, които засичат промени във вътрешната среда, включително нивото на влажност на въздуха и движението на вратите.

Продуктите на LG, които ще бъдат подобрени, чрез технологията на LUMI Aqara sensor technology ще пестят енергия и ще повишат удобството у дома, създавайки комфорт. Сензорът Aqara дава възможност за фина настройка, при която, ако температурата е зададена предварително по наше желание, дава сигнал директно към климатика. Когато бъде прикрепен към прозореца, уредът ще изпраща известие на потребителя, че прозорецът се отваря, докато климатикът е включен.

Колаборацията и това как двете технологии си взаимодействат, може да се види още следващия месец на IFA 2019 в Берлин. На щандът на LG ще бъде демонстриран обезвлажнител за въздух, който заедно с помощта на LUMI технологията ще покаже нагледно как запазва дрехите в перфектно състояние, управлявайки нивата на влажност. Освен това ще бъде демонстрирана новата интелигентна колонка на LG WK7, която свързана към Aqara LED позволява промяна в осветлението на стаята, когато се назове командата „Cinema Mode".

„Много сме щастливи от партньорството си с LUMI и нямаме търпение да споделим най-новите смарт решения за дома на тазгодишното издание на IFA в Берлин", сподели Рю Хйе-джънг, Изпълнителен директор на LG Home Appliance & Air Solution Company's Smart Home Business. "Чрез това стратегическо партньорство LG ще развива свързаността на домашната екосистема, така че това да е в полза на потребителя, развивайки смарт решения за дома в умните сгради и градове", допълни още той.

Визията на LG и LUMI за свързаността у дома ще може да бъде видяна на IFA 2019 от 6 до 11 септември в зала 18 на Messe в Берлин