Борисов инспектира проекта „Арена Арда“ в Кърджали
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Август 2019 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов инспектира проекта „Арена Арда“ в Кърджали

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководството на професионален футболен клуб (ПФК) „Арда" и с проектанти, изготвили проект за допълнително модернизиране на стадиона „Арена Арда" в Кърджали. Модернизирането се налага, за да може футболният клуб да пр жда домакинските си мачове на собствен терен в Кърджали.
По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали отбори от Първа професионална лига, като целта е разходите по реновирането да бъдат оптимизирани максимално.
Министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че правителството изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна. Той коментира, че всички останали отбори в „А" група са получили финансиране от държавата. „Помогнали сме на всички - или с тревно покритие, или с осветление. Надявам се следващата сряда да ми дадат точна сметка, за да помогнем и на „Арда" да играят домакинските си мачове тук", заяви Бойко Борисов.
Срещата днес е в резултат на разговора на ръководството на „Арда" с премиера Борисов в началото на месец август, когато те поеха ангажимент да бъдат представени подробно плановете за подобряване на спортното съоръжение в Кърджали.
От месец юли тази година ПФК „Aрда" играят в Първа професионална футболна лига на българското първенство. Едно от изискванията за провеждането на домакински мачове на отборите от Първа лига е да разполагат със специално осветление на стадиона си. Изцяло обновеният през 2018 г. стадион в Кърджали няма такова осветление, поради което ПФК „Aрда" игрae дoмaкинcкитe cи мaчoвe нa cтaдиoн „Лoкoмoтив" в Плoвдив.
На срещата в Кърджали присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на финансите Владислав Горанов и представители на местната власт.