Пуснаха билети за празнично пътуване с теснолинейката
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Август 2019 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пуснаха билети за празнично пътуване с теснолинейката

/КРОСС/ БДЖ започва продажбата на билети за атракционното пътуване по теснолинейката между Септември и Велинград по повод Деня на Съединението на България на 6-и септември.

В празничния ден пътническата композиция ще бъде теглена от технопътния парен локомотив 609-76, доставен у нас точно преди 70 години, каза Калин Маринов, директор на Дирекция "Продажби и обслужване" в БДЖ:

"Това е полско производство през 1949 година и веднага е въведен в експлоатация по теснолинейните железопътни линии. Септември - Добринище също се е движил по тази линия, по която ще бъде пуснат на шести септември. Той е в движение и е реставриран последно преди 15 години и до момента наистина доста добре".

Ретровлакът ще бъде украсен от сдружението "За теснолинейката", които ще се погрижат за доброто настроение на пътниците. Композицията ще се движи в състав от шест пътнически вагона със 150 места. Два часа и половина е времетраенето на пътуването в едната посока, като локомотивът ще спира за техническо обслужване, което ще може да се наблюдава от пътниците и да бъдат направени снимки със старата машина.