Танцьори от три държави идват в Пловдив
Секция: КУЛТУРА
23 Август 2019 17:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Танцьори от три държави идват в Пловдив

/КРОСС/ "Кръстопът на живота" се казва спектакълът, който ще бъде представен на 7 септември от 21 часа на стълбите на „Каменица" на Главната.

Представлението на младежи от България, Германия и Франция е част от съпътстващата програма на Есенния международен фестивал „Сцена на кръстопът".

„Кръстопът на живота" разказва история за хората, пречките, изборите, които срещаме на кръстопътя на живота ни, и смелостта, която трябва да намерим дълбоко в себе си. Вдъхновен от темата за приемането, проектът обединява артисти от различни държави, които да обменят опит помежду си, да творят заедно и да предадат любовта си към изкуството на публиката на

Пловдивчани и гостите на града ще видят изпълнението на X-energy crew (Bulgaria) Euroculture (France) Combo nation (Germany).

Спектакълът е едно от интересните събития, които съпътстващата програма на фестивала „Сцена на кръстопът" ще предложи на публиката. В рамките на театралния форум ще бъдат представени книгите „Театрална география, история, личности" на Стефан Янков, „Комедиите на Шекспир между Ерос и Танатос" от д-р Петър Кауков, „Театралният път на режисьора Слави Шкаров" от Йордан Георгиев и книгата „Аз| Остава" за група Остава.

Ще видим и селекция от най-добрите сценични плакати на Радослава Боор със заглавие „Плакатът: Радост&Слава".

Тазгодишното издание на „Сцена на кръстопът" започва на 11 септември с премиерата на „По-полека" на Пловдивския театър. До 21 септември, когато е закриването на фестивала, ще видим всичко най-добро от националната театрална сцена.

„Сцената" тази година е под мотото „Театъра: невъзможното" и се случва с подкрепата на меценатското семейство - главния спонсор козметична компания Роза Импекс, КЦМ 2000, Кабиле, МАИ-ГРУП ЕООД, Атаро Клима, Ондулин.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и Министерство на културата. Неизменен съмишленик и партньор на фестивала е Драматичен театър-Пловдив.