Запали се сметище на оръжейния завод "Арсенал"
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Август 2019 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Запали се сметище на оръжейния завод "Арсенал"

/КРОСС/ Запали се сметище на територията на оръжейния завод „Арсенал" в Казанлък. Огънят е локализиран, останали са тлеещи места, но няма опасност за производството, работниците и близките населени места, потвърдиха от предприятието, цитирани от БНР.

Сигналът за пожара в „Арсенал" е подаден снощи около 21 часа. Пушекът е забелязан от живеещи в съседното село Бузовград. Запалили са се битови отпадъци и стари парцали, използвани в производството, които се складирали на определеното място. Веднага е реагирал екип на ведомствената пожарна. В гасенето се е включил и противопожарен автомобил от Казанлък.

Сметището се намира далеч от производствените цехове и няма опасност от взрив или за работниците. Огънят вече е загасен, но на места още тлее, затова две пожарни ще останат да дежурят през цялата нощ, информираха от предприятието. Работата в завода не е преустановяване. Причината за пожара тепърва ще се установява

Сметището се намира в самия край на оръжейния комплекс. Няма замърсяване на въздуха, не са горели и опасни материали, обясниха от „Арсенал".