Пациент почина след употреба на електронна цигара в САЩ
Секция: Здраве
24 Август 2019 09:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пациент почина след употреба на електронна цигара в САЩ

/КРОСС/ Пациент е починал след развитие на тежко респираторно заболяване, дължащо се на употреба на електронна цигара, съобщи БГНЕС.

Здравната агенция на щата Илинойс заяви, че починалият е на възраст между 17 и 38 години. Това се случва на фона на епидемия от болести в САЩ, която служителите свързват с използването на електронни цигари.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията съобщиха в сряда за 149 души в цялата страна, които са се разболели от vaping. "Тежестта на заболяванията, които хората изпитват, е тревожно и трябва да кажем открито, че използването на електронни цигари и vaping може да бъде опасно.", казва директорът на отдела за обществено здраве в Илинойс д-р Нгози Езике в изявление.

Той добави, че служители от центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) са пристигнали в Илинойс, за да помогнат в разследването на смъртта на пациента, както и в разследването на 22 случая на белодробни заболявания, свързани с vaping в щата. Засегнатите са имали симптоми, включително кашлица, задух и умора, както и някои случаи на повръщане и диария.