Къде какво в страната днес
Секция: Предстоящи събития
25 Август 2019 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде какво в страната днес

/КРОСС/ Бургас/с. Атия.
От 11.30 часа в бургаското село Атия министър Нено Димов ще посети работната площадка на проект „Пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци от домакинствата" .


***
София.
От 10.00 часа на Централните софийски гробища, парцел 10, заместник-председателят на БСП проф. Ваня Добрева заедно с районните представители, членове и симпатизанти на социалистическата партия ще поднесат цветя на гроба на Георги Кирков. От 11.00 часа пред паметника на Георги Кирков на Женския пазар (ъгъла на бул. „Ст. Стамболов" и ул. „Лозенград") годишнината ще бъде отбелязана с кратка официална програма.


***
София.
От 09.00 часа от НДК ще бъде даден старт на планинското бягане „Витоша Рън". От 11.00 часа на поляната пред хижа „Алеко" Столична библиотека ще представи планинска изложба с книги. В 12.00 часа на Черни връх пред барелефа на Алеко Константинов участниците в туристическия събор ще поднесат цветя.


***
София.
От 11.00 часа зад храм-паметника „Св. Ал. Невски" над 70 малки производители и занаятчии ще представят кулинарни традиции и разнообразие от всички краища на България.


***
Бургас/Атия.
От 10.00 часа в с. Атия, община Созопол ще се проведе граждански протест срещу изграждането на съоръжение за събиране и съхранение на опасни битови отпадъци.


***
Бургас.
От 21.30 часа в туристическия комплекс „Аква Калиде" ще бъде излъчен филмът „Южен вятър".


***
Варна/Аксаково.
От 09.00 часа в гр. Аксаково ще се проведе празнична света Литургия в храм „Свето Успение Богородично" по повод 15 г. от обявяването на Аксаково за град. От 20.30 часа на централния площад в Аксаково ще се проведе концерт с участието на групите Б.Т.Р. и „Конкурент".


***
Варна.
От 17.00 часа в централното фоайе на Varna Mall (бул. „Владислав Варненчик" 186) започва в X-тата юбилейна талантиада „Мини Мис и Мини Мистър" Варна 2019 г.


***
Сливен/с. Самуилово.
От 19.00 часа в с. Самуилово ще отбележат 25 г. от построяването на лятната естрада.


***
Стара Загора.
От 09.00 часа в Старозагорски минерални бани се открива Национален фолклорен събор „Богородична стъпка 2019 г."