Българите със засилен интерес към септемврийска ваканция в Гърция
Секция: Туризъм
25 Август 2019 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българите със засилен интерес към септемврийска ваканция в Гърция

/КРОСС/ Засилва се интересът на българските туристи към почивка в Гърция през есента. Това сочи анализ на туристическия бранш в южната ни съседка. Туристическите агенции в Гърция отчитат засилен интерес на българите за почивка през есенните месеци.

Според проучване на Института за анализ и туристическа стратегия целогодишно българите са на трето място сред туристите, които посещават страната. През миналата година около милион и половина българи са почивали в Гърция. Очаква се тази бройка да се увеличи през тази година.

Туроператорите отчитат, че най-често престоят им е в рамките на седмица. Забелязва се също, че след Северна Гърция българите вече се интересуват и за почивка на далечни острови. Избират също по-скъпи дестинации, както и все по-често луксозни хотели.

Увеличените възможности за разходи за почивка се дължат на покачване на средната заплата в България и общо на доходите на българите, коментират гръцките медии.

В същото време гръцките хотелиери свалят чувствително цената на нощувките от септември, за да устоят на конкуренцията на предлаганите от Турция услуги.