Предстоящи събития на 26 август
Секция: Предстоящи събития
26 Август 2019 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 26 август

/КРОСС/***
Благоевград.
От 20.30 часа на площад „Македония" ще бъде официално открит 7-ият Международен турнир по футбол „Купите на Община Благоевград". Преди откриването ще се състои шествие, което ще тръгне в 20.00 часа от Съдебната палата, ще мине по улица „Тодор Александров" и ще стигне до пл. „Македония". Седмият международен футболен турнир за деца „За купите на Община Благоевград" e под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов и ще се проведе в дните до 31 август.


***
Бургас.
От 20.30 часа на сцената на Летния театър ще се състои официална церемония за откриване на 47-ото издание на Международния фолклорен фестивал. Програмата на фестивала ще започне в 17.30 часа дефиле на всички състави от пл. „Тройката" през Община Бургас до Летния театър.


***
Добрич.
От 09.00 часа до 17.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се проведе Летен детски център „Млади възрожденци".


***
Добрич.
От 10.30 часа до 11.30 часа в Художествената галерия ще се състои Лятна работилница за въображение - занятия с деца.


***
Дългопол.
От 18.00 часа на градския площад ще се състои тържествено откриване на бюст-паметник на Васил Левски. Поводът е 50-ата годишнина от обявяването на Дългопол за град. На събитието е поканен заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов.


***
Камчия.
От 15.30 часа в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия" ще се проведе семинар на тема „Хуманистична образователна среда в образователните институции за формиране на нравствени и духовни качества у децата и учениците". В семинара ще участват министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева, зам.-изпълнителен директор на СОК „Камчия" ЕАД Лазар Стоянов и Станка Шопова, председател на УС на Фондация „Устойчиво развитие за България". Събитието ще се провежда в дните до 31 август.


***
Костинброд.
От 10.30 часа в производствения център на Кока-Кола в Костинброд ще се проведе откриване на нови производствени мощности на компанията. Събитието ще бъде уважено от министър-председателя Бойко Борисов, посланика на Гърция в България Н.Пр. Григориос Василоконстандакис, изпълняващия длъжността посланик на САЩ в България Джъстин П. Фридман, кмета на София Йорданка Фандъкова и други представители на изпълнителната власт.


***
Пловдив.
От 10.00 часа 25-и състав на Районния съд ще гледа делото срещу Христо П., срещу когото е повдигнато обвинение по чл.325б, ал.2 т.2 пр.ІІ и т.3 пр.І вр. с ал. 1 пр.ІІ от НК за проява на жестокост към гръбначно животно.


***
Силистра
В Биосферен парк „Сребърна" ще се проведе международен пленер за художници от България и Румъния. Инициативата е в рамките на проект „Развитие на общия туризъм и възстановяване на културното наследство", финансиран по програма Interreg VA Румъния-България 2014-2020 г.". Пленерът ще се проведе в дните до 1 септември 2019 г.