Стефан Данаилов започва рехабилитация
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Август 2019 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Данаилов започва рехабилитация

/КРОСС/ Обичаният български актьор Стефан Данаилов е изведен от интензивното отделение на болница "Бургасмед", където претърпя операция за смяна на тазобедрена става, изправен е и вече ходи, съобщи собственикът на здравното заведение д-р Михаил Тиков, цитиран от „24 часа".

"Пациентът е преместен в отделението по ортопедия, чувства се добре, но все още не е отминал рискът от късни следоперативни усложнения, затова трябва да спазва определен режим и рехабилитация", каза директорът на болницата д-р Стоил Апостолов.

"Оставането на актьора в "Бургасмед" бе правилното решение, макар много хора да настояваха да бъде опериран в София. Транспортирането му бе рисково, предвид тежкото му общо състояние, тъй като Стефан Данаилов има редица придружаващи заболявания. Оперира го екипът на проф. Йотов, но пациентът е под непрекъснатите грижи на нашите лекари", добави д-р Тиков.

Стефан Данаилов бе докаран по спешност в болница "Бургасмед" на 20 август със счупена тазобедрена става след падане на хлъзгава тераса в хотел в Приморско. Два дни по-късно го оперира светилото в травматологията проф. Андрей Йотов и екипа му от болница "Софиямед". Операцията продължила повече от 2 часа и според проф.Йотов е протекла по план, без инциденти.