Откриха „гробище” с бракувани Mercedes-и
Секция: Автомобили
26 Август 2019 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха „гробище” с бракувани Mercedes-и

/КРОСС/ Преди няколко дни „Радио Бремен" съобщи за своя находка: на старо летище край град Алхорн, близо до Бремен са паркирани огромно количество бракувани автомобили Mercedes-Benz.

Както се става ясно от репортажа, на дългата 2,5 километра полоса са паркирани 9000 Mercedes-а. Най-голямата част от дефектните модели са дошли през Атлантика, а именно произведените в САЩ всъдеходи GLE и GLS, но на територията на летището има паркирани още E- и C-класи.

Любопитното е, че на „гробището" са изоставени и не малко лимузини Mercedes-Maybach S-Class.

В репортажа на радиото се казва, че всички тези автомобили са продадени на европейски клиенти, но доставката им се отлага, тъй като първо трябва да бъдат отстранени няколко сериозни дефекта.

Mercedes-Benz коментира, че дефектите в тези автомобили се дължат на дефектни части от доставчици, а не на проблем в производството.

Според публикация в Automobilwoche, към настоящия момент около 40 000 нови автомобили Mercedes не могат да бъдат доставени на клиентите (част от тях са въпросните 9000 коли). В случая с GLE и GLS дефектни са седалките и броните. Тези коли чакат доставка на изправни компоненти, които да бъдат допълнително вградени, за да могат колите да потеглят към крайния потребител.

video: https://www.youtube.com/watch?v=WHXKH9Pox2c