Отбелязваме Световния ден на кучето
Секция: ЛЮБОПИТНО
26 Август 2019 12:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отбелязваме Световния ден на кучето

/КРОСС/ На 26-ти август отбелязваме Световния ден на кучето. На този ден почитателите на кучетата празнуват заедно със своите четириноги приятели. Нашите домашни любимци са неделима част от семейството. Те са предани, любящи и всеотдайни и независимо, че пакостите им понякога могат да изкарат човек извън равновесие, никой собственик на куче не би се разделил с най-добрия си приятел.

Множеството изследвания са показали, че кучетата са прекрасни терапевти и тяхното присъствие е способно да извади хора от състояние на много тежка депресия.

А ако има история, която може да ни трогне истински, това е тази на кучето Хачико от гара Шибуя в Япония. Четириногия любимец става символ на верността и предаността към стопанина си, дори години след неговата смърт.

Празникът води началото си от САЩ, а предложението за него е дошло от американската почитателка на домашни любимци Колин Пейдж. Днес в много страни се организират различни инициативи, чиято цел е да насърчат хората да бъдат грижовни към най-добрия приятел на човека.