Спортният талант на „Еврофутбол" Василики Кадоглу триумфира в плувен маратон в Хърватия
Секция: СПОРТ
26 Август 2019 12:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спортният талант на „Еврофутбол" Василики Кадоглу триумфира в  плувен маратон в Хърватия

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" - Василики Кадоглу, триумфира в 20-тия юбилеен плувен маратон „Поречки делфин", който се състоя в хърватския град Пореч на 24.08.2019 г. Талантливата ни 16-годишна плувкиня преодоля 5-километровото трасе в Адриатическо море за 58 минути и победи и при жените, и във възрастта „девойки 16-17-годишни". Васи бе повече от убедителна, след като втората финиширала - Ивана Призмич, е на 5.10 минути след нея, а третата - Нина Йокич е на повече от 7 минути и половина. В надпреварата участваха 116 състезатели.
В последния ден на август Василики и съотборникът й от варненския клуб „Астери" и Спортен талант на „Еврофутбол" - Георги Цурев, ще вземат участие в плувния маратон в холандския град Дордрехт. Той е благотворителен и има за цел да събере средства за болни деца, а двамата състезатели ще участват със съдействието на Община Варна след успеха им на маратона „Галата - Варна".

Друг Спортен талант на „Еврофутбол" - Тихомир Иванов, зае 7-о място в дисциплината скок на височина на турнира от Диамантената лига в Париж. Плевенчанинът преодоля 223 см., което му бе достатъчно, за да си осигури участие във финалите на турнира на 29 август в Цюрих.

Състезателката по тенис за хора с увреждания и Спортен талант на „Еврофутбол" - Зоя Чавдарова, вече е 89-та в световната ранглиста, след като се представи отлично на три турнира от серията „Фючърс" в периода 9-19 август. В първия от тях - 8-и мемориален турнир „Йенс Ванерк" в Антверпен (Белгия) Зоя стана втора по единично в утешителния турнир и втора на двойки заедно с Уи Мин Уанг от Китай. Последваха два турнира в Румъния. На Букурещ Опън тя отпадна на 1/4- финал от французойката Шарлот Фербанк, която е 41-ва в света с 2-6, 6-4, 4-6. В последното състезание - Арджес Оупън, Зоя зае 3-то място, след като загуби в полуфинала отново от същата съперничка. Участието й в тези турнири се реализира с помощта на „Еврофутбол", Българска федерация по тенис и Министерство на младежта и спорта.

Още един Спортен талант на „Еврофутбол" - Биляна Чавдарова, се класира 4-та във група девойки младша възраст в 3-киломентровата дистанция на състезанието с ролкови кънки, свободен стил за купа „Троян", което се състоя в събота.