Защо не трябва да консумираме кокосово масло?
Секция: Здраве
27 Август 2019 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо не трябва да консумираме кокосово масло?

/КРОСС/ Днес лесно и бързо можем да открием в почти всеки супермаркет бурканче с натурално кокосово масло. По правило то спада към така наречените „суперхрани“, които са пътят към здравословното хранене.

Кокосовото масло има неоспорими позитивни страни – ускорява метаболизма, помага за отслабване и укрепва имунната система, предпазвайки я от вируси и различни инфекции, тъй като има антибактериални свойства.

Но всичко може да има недостатъци, а когато те касаят здравето ни, трябва да подходим сериозно към тях. Американската кардиологична асоциация публикува плашеща статистика, която сочи, че кокосовото масло значително повишава нивата на холестерола, а също така увеличава и риска от сърдечни заболявания.

Лекарите твърдят, че натовареният с наситени мазнини продукт няма свойства, които да компенсират вредата, която той може да причини. Затова ви съветваме да оставите кокосовото масло само за козметични цели, а при готвене посягайте към полезните алтернативи като зехтин или сусамово олио.