Григор Димитров се насочва към второто си изпитание на US Open
Секция: СПОРТ
28 Август 2019 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров се насочва към второто си изпитание на US Open

/КРОСС/ С мач срещу 12-ия в света е свързано второто изпитание за Григор Димитров в тазгодишния US Open. Хърватинът Борна Чорич е следващият съперник на българския тенисист, който започна успешно участието си в Ню Йорк.

Срещата между двамата е втора от програмата на корт "Луис Армстронг" във вечерната сесия. Там мачовете стартират в 2 часа след полунощ, а първият двубой е между Лоран Дейвис и Ашли Барти. След това на корта ще излязат Димитров и Чорич, като се очаква това да стане около 3.30 часа.

Дотук българинът никога не се е изправял срещу Чорич. Победата му в първия кръг над Андреас Сепи в четири сета беше неговият първи успех на US Open от 2017 г. В първия си мач хърватинът се справи с Евгений Донской в три сета.

"Това е мач, който ще привлече вниманието в поредния състезателен ден от турнира. Двама тенисисти, които обичат агресивната игра, ще се срещнат на корта", написа сайта на АТП за предстоящия сблъсък.

Димитров, който в момента е 78-и в световната ранглиста, е достигал до четвъртия кръг в Ню Йорк. Това се случи през 2014 и 2016 г. Най-доброто класиране на 22-ия годишния Чорич също е достигане до четвъртия кръг, като хърватинът го стори преди година.

В други интересни срещи от програмата за деня ще се срещнат Роджър Федерер - Давид Джумхур, Новак Джокович срещу Хуан Игнасио Лондеро и Елина Свитолина срещу Винъс Уилямс.