LG Electronics и NAVER създадоха "омнитаскинг" браузър
Секция: Технологии
28 Август 2019 15:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG Electronics и NAVER създадоха "омнитаскинг" браузър

 /КРОСС/  LG Electronics (LG) и NAVER, най-големият доставчик на търсачки в Южна Корея, създадоха Whale, браузър оптимизиран за употреба с LG Dual Screen, който вдига летвата на мултитаскинга.

Whale е базиран на браузъра на Google Chromium и поддържа функцията, която NAVER наричат „омнитаскинг“. Тя представлява способността за изпълнение на няколко различни задачи по едно и също време на един и същ екран. Whale поддържа функцията за разделен екран с настройка, позволяваща браузването в два сайта в един таб. Заедно с LG Dual Screen, Whale позволява превключването от един екран в друг да се случва още по лесно. Всички, които обичат да пазаруват онлайн, ще могат да боравят с главното меню на избрания сайт, докато четат описанието на продукта на другия екран. Потребителите на Whale, които използват повече от един език могат с лекота да търсят и преглеждат любимите си новинарски сайтове в два различни езика по едно и също време.

LG отдавна търси начини за оптимизиране на потребителското преживяване на своите Dual Screen устройства, представени за първи път с LG V50ThinQ 5G. Плановете са устройствата, които поддържат тази функционалност, да се увеличат, започвайки още от IFA 2019, където LG ще представят най-новите си смартфони, с LG Dual Screen оборудвани с NAVER Whale.

„Потребителите изискват развитието на LG Dual Screen технологията заради изключителното удобство, което им осигурява“, каза Чанг Ма, старши вицепрезидент за продуктовите стратегии в LG Electronics Mobile Communications Company. „Партньорството ни с NAVER е само началото на много по-голяма експанзия на Dual Screen екосистемата и още един знак за нашата отдаденост на това, да осигурим за потребителите си по-богато и диференцирано мобилно преживяване“, допълни още той.

Елегантното „омнитаскинг“ преживяване е нещо, което потребителите, навсякъде, искат и ценят, затова се целим в световния пазар, когато става дума за NAVER Whale“, заяви Хйо Ким, ръководител на NAVER Whale екипът. „Стратегически партньори, каквито са LG ще ни помогнат да достигнем потребителите в цял свят с Whale, който се очаква да поддържа още повече езици, до края на годината“, допълни още той.

Присъединете се към IFA 2019 в Берлин, от 6-ти до 11-ти септември, където ще бъдат представени най-новите смартфони на LG подобрени с NAVER Whale.

Можете да следите всичко, което се случва с LG на най-големият технологичен форум в Европа в социалните мрежи с хаштаг # LGIFA2019.