ЕРП Север обнови въздушната електроразпределителна мрежа в село Балван
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Август 2019 11:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕРП Север обнови въздушната електроразпределителна мрежа в село Балван

/КРОСС/ Електроразпределителната компания в Североизточна България извърши рехабилитация на мрежата ниско напрежение в село Балван, област Велико Търново. Обновяването на съоръженията е на стойност 80 000 лева и включи подмяна на стълбове, проводници и електроразпределителни елементи. В новата мрежа са вложени над 7000 метра нови усукани изолирани проводници, които са най-подходящи за въздушни електропроводни линии по отношение на устойчивост на неблагоприятни метеорологични условия.

Рехабилитацията и профилактиката на съоръженията на територията, обслужвана от ЕРП Север, се провежда съобразно планирани дейности на дружеството с цел подобряване качеството на електрозахранване на клиентите. Инвестициите в мрежата минимизират смущенията в електроснабдяването и спестяват на клиентите времето без електричество за локализирането на аварии и извършването на неотложни ремонтни дейности.

Паралелно с изпълнението на своите ангажименти за тази година електроразпределителното дружество вече планира част от обектите, които ще заложи за осъществяване в своята инвестиционна програма за 2020 г.