Размяната на Сенцов все още не е направена, преговорите продължават
Секция: Русия
30 Август 2019 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Размяната на Сенцов все още не е направена, преговорите продължават

/КРОСС/ Преговорите за размяна на затворници между Украйна и Русия продължават, съобщи прессекретарят на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) Олена Хитлянска, цитирана от ТАСС.

По-рано днес украински медии обявиха, че самолет с освободени от Русия украинци пътува към Киев.

"Уважаеми журналисти, сложният процес на преговори за обмен на заложници продължава. Заредете се с търпение, надявам се, не за дълго. Не разпространявайте непроверена информация. Стискаме палци!", написа Хитлянска във Фейсбук.

Адвокат Валентин Рибин, който защитава част от задържаните в Украйна руски граждани, подготвяни за размяната, заяви, че те остават в ареста. "Засега не зная дали те изобщо ще бъдат разменени днес", каза той, цитиран от ТАСС.

Вчера Русия прехвърли украинския режисьор Олег Сенцов от отдалечен затвор в Арктика в столицата Москва на фона на преговорите с Украйна за възможна размяна на затворници, съобщиха руски агенции. Ден по-рано украински съд освободи високопоставения руски журналист Кирил Вишински, обвинен в оказване на подкрепа на проруските сепаратисти в източната част на страната, припомня Ройтерс