Трето място за Тихомир Иванов във финала на Диамантената лига
Секция: СПОРТ
30 Август 2019 14:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трето място за Тихомир Иванов във финала на Диамантената лига

/КРОСС/ Тихомир Иванов завърши на престижното трето място на скок височина във финалите на Диамантената лига по лека атлетика в Цюрих.

В първото си участие на финал Иванов изравни най-доброто си постижение за сезона с 230 сантиметра, като изпревари световния шампион Мутаз Баршим (Кат) и бронзовият медалист от първенството на планетата през 2017 г. Мажд Газал (Сир). Катарецът и сириецът си поделиха десетата позиция с 220.

Победител стана Андрий Проценко (Украйна) с 232 сантиметра, а втори завърши Брендън Старк от Австралия с 230 сантиметра от първи опит. 

“Много съм доволен от представянето си тази вечер. Участвах във възможно най-много състезания, за да натрупам повече точки. Имах някои проблеми с контузия, но се справих с тях по възможно най-добрия начин, така че съм щастлив. След три дни е следващия ми старт и след това ще насоча подготовката си изцяло за Световното първенство в Доха”, коментира Иванов.

Руснакът Иля Иванюк раздели петото място днес с 227 сантиметра, но с това спечели диамантения трофей в дисциплината с общ актив от 34 точки.