Кирстен Дънст получи своя звезда на Алеята на славата
Секция: Шоубизнес
30 Август 2019 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кирстен Дънст получи своя звезда на Алеята на славата

/КРОСС/ Кирстен Дънст получи звезда в Алеята на Славата в Холивуд.

37-годишната актриса беше придружавана от съпруга си, също актьор – Джес Племънс.

В емоционална реч Дънст благодари за оказаната ѝ чест и сподели, че никога не е вярвала, че ще бъде част от историята на Холивуд.

Нейната звезда е с номер 2 671. А филмовата ѝ звезда изгрява през 1994 година с участието в класиката „Интервю с вампир“. Тогава е едва на 12, но за ролята си е номинирана за „Златен Глобус“ за поддържаща роля. Вероятно най-популярните филми с нейно участие са трите ленти за „Спайдърмен“, където се превъплъщава в приятелката на Питър Паркър.

Дънст е много близка с режисьора София Копола и е участвала в три нейни продукции.

Кирстен Дънст заяви, че рядко е номинирана за награди, а филмите с нейно участие често получават критични отзиви и едва години по-късно стават култови.

„Много неща, които правя, започват да се харесват по-късно“, каза тя в интервю за радио Сириус ХМ. Като пример Дънст даде „Мария-Антоанета“ и „Убийствени мадами“

„Може би не играя достатъчно добре?“, предположи Кирстен, прочула се с „Обречени да умрат“ и поредицата „Спайдърмен“.

Актрисата печели „Златен глобус“ в началото на своя творчески път през 1994 г. за участието си в „Интервю с вампир“, където партнира на холивудските любимци Том Круз и Брад Пит. За участието си във филма на датския режисьор Ларс фон Триер „Меланхолия“ тя е отличена с наградата на Канския кинофестивал през 2011 г.