Спортният талант на „Еврофутбол“ – Тихомир Иванов преодоля 230 см в скока на височина
Секция: СПОРТ
30 Август 2019 16:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спортният талант на „Еврофутбол“ – Тихомир Иванов преодоля 230 см в скока на височина

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол“ – Тихомир Иванов, е изравни личното си постижение в старта от Диамантената лига по лека атлетика в Цюрих, след като преодоля 230 см в скока на височина. Това стана в първия финал в престижното състезание на 24-годишният ни талант, който се състоя в швейцарския град на 29.08.2019 г.

Плевенчанинът постигна отличния резултат от 3-ти опит, което определи и класирането му, тъй като 2-ят – Брендън Стърк от Австралия стори това още от първия път. Победител е Андрий Проценко от Украйна с 232 см.

Интересното е, че Тихомир остави след себе си световния шампион Мутаз Баршим (Кат), както и бронзовият медалист от Световното първенство от 2017 г. Мажд Газал (Сир), които са 10-ти с 220 см.

Други двама Спортни таланти на „Еврофутбол“ – Василики Кадоглу и Георги Цурев, ще участват в последния ден на август в плувния маратон в холандския град Дордрехт като част от кампания за набиране на средства за борбата срещу рака.

Двамата ще се състезават като отбор „Варна“ от България, а право за това придобиха, след като победиха съответно при жените и мъжете на традиционния маратон „Галата-Варна“ на 04.08.2019 г. Всеки, който иска да ги подкрепи, може да стори това тук