Ювентус загуби Киелини поне до Нова година
Секция: СПОРТ
31 Август 2019 18:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ювентус загуби Киелини поне до Нова година

/КРОСС/ Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини няма да играе поне до Нова година. Причината – скъсана връзка в дясното коляно. Киелини е получил травмата по време на тренировка в петък. Той ще претърпи операция съвсем скоро, след което ще започне възстановяване.

Италианският шампион обяви новината с кратко съобщение в социалните мрежи. В него обаче не се споменава колко ще отсъства 35-годишният защитник. Той има 507 мача за клуба и се очакваше да е титуляр най-вече в двубоите от Шампионската лига. Киелини обаче игра и в първия кръг срещу Парма и дори вкара победния гол.

Киелини бе повикан в националния отбор на Италия

Часове преди Юве да обяви новината за травмата му, Киелини бе повикан в националния отбор на Италия. Скуадра адзура играе с Армения и Финландия по пътя към Евро 2020.

Ювентус остава само с Де Лихт и Демирал

При подобна травма периодът за възстановяване е между три и шест месеца в зависимост от това колко сериозно е разкъсването. През лятото Андреа Бардзали се отказа от футбола, така че сега бианконерите остават само с двама централни бранители. Това са Матайс де Лихт и Мерих Демирал. и двамата бяха привлечени през лятото. Де Лихт дойде от Аякс, а Демирал от Сасуоло.