Български деца актриси очароваха публиката във Венеция
Секция: КУЛТУРА
31 Август 2019 17:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Български деца актриси очароваха публиката във Венеция

/КРОСС/ Немско-българският филм "Кръвта на пеликана", заснет изцяло в България и с голям български екип през лятото на миналата година, откри паралелната програма на кинофестивала във Венеция "Хоризонти".

На пищната премиера триумфираха две български деца актриси - Катерина Липовска (7) и Аделия Оклепо (11), които очароваха публиката със силните си изпълнения в две от главните роли във филма. Те са достойни партньорки на немската звезда Нина Хос, носителка на "Сребърна мечка" от Берлин. Във филма участват и утвърдени български актьори - Яна Маринова, Димитър Баненкин, Гергана Змийчарова, Албена Колева.

"Кръвта на пеликана" е емоционална драма, която разказва за треньорката на полицейски коне Вибке и взаимоотношенията й с двете й момиченца, осиновени от България. Още с първия си филм "Нищо лошо не може да се случи", който участва в програмата "Особен поглед" на кинофестивала в Кан, режисьорката Катрин Гебе демонстрира интереса си към темите за корените и проявлението на доброто и злото и свободната воля у всеки човек, които в "Кръвта на пеликана" достигат нови дълбочини в измерението на детската психология.

Филмът е подкрепен от телевизионния канал ARTE, Хамбургския филмов фонд, НФЦ и "Евроимаж". "Мирамар филм" е продуцент от българска страна.