Изпълнителният директор на РАО „Тракия” е кандидатът на БСП за кмет на Стара Загора
Секция: ПОЛИТИКА
01 Септември 2019 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изпълнителният директор на РАО „Тракия”  е кандидатът на БСП за кмет на Стара Загора

/КРОСС/ Изпълнителният директор на РАО „Тракия” и преподавател в Тракийския университет проф. Иван Върляков бе избран почти единодушно за кандидат- кмет на Стара Загора.

Делегатите на конференцията гласуваха проф. Върляков да бъде и водач на листата с 51 общински съветници.

Той представи своята визия за управлението на областния град на база събирания опит  през 20-те години, посветени на местното самоуправление в Асоциацията на общините.

За него от изключителна важност в общинската политика е интереса на гражданите.

„Стара Загора е град, който заслужава да има избор, а не да бъде управляван години само с един подход и по една политическа и икономическа матрица. Общинските съветници и кметът трябва да работят за благото на общината. Задължителен трябва да бъде общественият договор на кмета и общинските съветници. Политиките за дългосрочна перспектива се реализират от професионалисти и добър екип”, каза кандидатът за кмет на БСП, представяйки приоритетите.

„Виждаме, че хората са отвратени от управлението на ГЕРБ – корупция, административен натиск, липса на държавност, не остана система, която да не е пробита или функционирането й да не е свързано със скандал.

Предстоящите местни избори са реална възможност коалиция „БСП за България” да промени  управлението  в община Стара Загора.

Искаме  общината да стане нашия добре уреден дом.”, каза председателят на БСП Валентина Бонева – втора в листата със съветници. Тя представи пред общинската организация задачите за предизборната кампания на делегатите на 48-та конференция.

Форумът  утвърди  4-та, 10-та и 20-та позиция в листата за гражданска квота, както и три позиции за коалиционните партньори.

Социалистите издигнаха кандидати и за селата Братя Кунчеви – Николай Станчев, Горно Ботево – Георги Георгиев, Загоре –Кольо Динев, Змейово – Руси Русинов, Малка Верея – Мария Коева, Оряховица – Валентин Ненов, Хан Аспарухово – Илия Иванов.

Гласувана бе и предизборната платформа с приоритетите за мандат 2019 – 2023г.: Стара Загора – център на модерна икономика, осигуряваща висока заетост и доходи, повече пари за хората и общината, с ефективни мерки срещу демографската криза, образование, култура и духовност.