Ювентус обърна Наполи в спектакъл с 4:3
Секция: СПОРТ
01 Септември 2019 12:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ювентус обърна Наполи в спектакъл с 4:3

/КРОСС/ Ювентус победи Наполи с 4:3 във великолепен спектакъл във втория кръг на Серия А. Това бе ранен сблъсък между шампиона и вицешмапиона от последните два сезона.

В двубоя имаше абсолютно всичко, което може да се иска от футбола. Защитникът на домакините Данило откри резултата в 16-ата минута. Това бе второто му докосването до топката, при това едва 20 секунди след като влезе в игра. Той смени Де Челие, който се контузи. Само 180 секунди по-късно Гонсало Игуаин излъга Кулибали и вкара за 2:0. До края на полувремето Кедира удари греда.

Карло Анчелоти промени тактиката на Наполи на 4-4-2 на почивката и това даде резултат. Южняците нападаха и имаха положения, но бианконерите вкараха за 3:0. Това направи Кристиано Роналдо в 62-ата минута.

Три гола за 15 минути във вратата на Ювентус

Сините обаче се върнаха в мача само за две минути. Първо Манолас вкара в 66-а минута за 3:1, като засече центриране от пряк свободен удар. После Ървинг Лосано вкара за 3:2 след пас на Мертенс. Така той спази традицията да се разписва във всеки първи мач в нов турнир. Още едно статично положение доведе до 3:3. Голът бе на Джовани Ди Лоренцо. И тримата голмайстори за Наполи бяха привлечени през лятото.

Юве стигна до победата в 92-ата минута. Тогава Калиду Кулибали си отбеляза красив автогол, отново след центриране от статично положение. Кулибали бе автор на победния гол за Наполи тук през април 2018-а.