Мая Манолова е катастрофирала, обявява до часове дали ще се кандидатира за кмет
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2019 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова е катастрофирала, обявява до часове дали ще се кандидатира за кмет

/КРОСС/ Омбудсманът Мая Манолова е претърпяла пътнотранспортно произшествие, съобщава агенция "Фокус".

Манолова съобщи, че то е станало тази сутрин и колегата, с която е пътувала, е в „Пирогов". Тя поясни, че вярва, че инцидентът е случаен и посочи, че причините се изясняват. "Нямам какво да крия. Хората около мен не са свикнали на такова агресивно медийно внимание и могат да станат бели", каза Манолова пред журналисти.

Тя поясни, че водачът на другата кола е изпратен в дома си. "Аз не шофирах, така че не мога да кажа каква беше причината за инцидента", допълни омбудсманът. "Използвам случая да се обърна към всички, които започват деня си пред моето жилище и го прекарват пред институцията на омбудсмана, които са след мен в трамвая, тролея, пеша или с кола. Нямам какво да крия. От утре ще обявявам програмата си по часове. Хората около мен се притесняват. Те не са свикнали на такова агресивно медийно внимание и могат да станат бели. Моля, настоявам, заради хората, които са около мен", допълни Манолова.

Мая Манолова заяви още, че до часове ще обяви дали ще влезе в кметската надпревара за София. Но това нямало да стане ясно днес. "Имам още работа, която трябва да свърша като омбудсман и сега, и след обяд. Така че до часове... в момента, в който съм готова моят пи ар, който е тук, ще ви информира всички. Ако се кандидатирам, ще подам оставка. Законът не ме задължава, мога да взема и неплатен отпуск, но мисля, че честното, почтено и достойно поведение е да подам оставка и да вляза в това състезание.", коментира Манолова пред журналисти.