Режисьорът Петър Попзлатев е в болница след катастрофа на път за Гърция
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Септември 2019 13:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Режисьорът Петър Попзлатев е в болница след катастрофа на път за Гърция

/КРОСС/ Известният български режисьор Петър Попзлатев е настанен в болница в Дупница след катастрофа на главен път Е-79, съобщава struma.bg.

Пътният инцидент е станал в събота сутринта около 8,00 часа край бобошевското село Блажиево. Режисьорът пътувал за Гърция, бил сам в автомобила си. По неизвестни причини колата му се удря в друг автомобил на пътя и се забива в мантинелата.

Очевидци на пътния инцидент потърсили помощ на тел. 112. На място е пристигнала линейка на Спешен център - Дупница. Пристигнал и полицейски патрул. Режисьорът е бил в съзнание.

След преглед е установено, че е с комоцио и няколко спукани прешлена на гръбначния стълб. Настанен е за лечение в частната болница в Дупница без опасност за живота.

В другия автомобил пътували трима души. От тях няма пострадали.

Петър Попзлатев е учил в Сорбоната и в института "Луи Люмиер". Пробива в киното с документалния "Труден избор". Първият му игрален филм е "Аз, Графинята", който печели награда за най-добър пълнометражен филм в Торино през 1989 г.; голяма награда на журито в Анже през 1990 г.; "Сребърен делфин" за режисура и "Сребърен делфин" за операторско майсторство (1990) на Фестроя в Сетубал, Португалия; награда на ФИПРЕСИ през 1989 г. и награда за женска роля на Червенокръсткия фестивал във Варна през 1989 г.