Трагична развръзка след изчезването на 28-годишния младеж край Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Септември 2019 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трагична развръзка след изчезването на 28-годишния младеж край Варна

/КРОСС/ Развръзка, за съжаление с трагичен край на издирвателна акция, при която 28-годишен младеж изчезна в района на Варна. В понеделник вечерта той беше открит мъртъв.

Иван Йорданов беше в неизвестност от миналата неделя. Тогава се обадил за помощ на родителите си и изпратил GPS координати на бивше военно поделение. Там група младежи се била събрала на купон след тайна уговорка в социалните мрежи.

Отидох снощи в гората и минах по долния път, където намерих трупа. Ние знаехме, че липсва, но не беше ясно, че е мъртъв. Отидох до него, погледнах го и се обадих на кмета, разказа пред камерата на "Здравей, България" мъж, намерил тялото на 28-годишния младеж.

Цялото село е знаело за издирването. Около 40 души, полицаи и доброволци с кучета са се включили в търсенето. Въпреки това, около седмица, тялото и мъжът не бяха открити до понеделник, когато е намерен мъртъв.

Вчера, получихме сигнал от наш жител, че е намерил трупа в близост до поделението. Той е на въпросния издирван Иван Йорданов. Миналата седмица получихме сигнал за коли с български и чужди регистрации в близост до селото. Срещнах младежи на 22 и 25 години, нормално облечени, каза кметът на село Любен Каравелово Иван Димитров. Той допълни, че има притеснения сред хората в селото и уточни, че поделението не се охранява.

Предстои да бъде направена аутопсия на тялото, за да се разбере каква е причината за смъртта. По предварителни данни няма следи от насилствена смърт.