Изложбата за мобилна фотография Huawei InFocus Awards 2019 беше официално открита в галерия nOva Art Space
Секция: Технологии
03 Септември 2019 13:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изложбата за мобилна фотография Huawei InFocus Awards 2019 беше официално открита в галерия nOva Art Space

/КРОСС/ В понеделник се проведе официалното откриване на едноседмичната изложба на Huawei за мобилна фотография. Тя ще продължи до 7-и септември включително и представя избрани творби на български автори от конкурсa за мобилна фотография Huawei InFocus Awards 2019 и на посланиците на Huawei в България. 49-те изложени фотографии са заснети единствено с мобилни устройства на Huawei.

Откриването в nOva Art Space събра десетки любители на мобилната фотография. Сред тях бяха много от участниците, чиито творби са изложени, фенове на марката в България и журналисти. Те имаха възможност да разговарят на място с популярния български фотограф Димитър Караниколов (@karanikolov), един от посланиците на Huawei в България, който беше и куратор на изложбата.

По време на откриването Караниколов сподели, че изборът за финалните 49 фотографии е бил измежду 7000 снимки, което е било истинско предизвикателство.

„Избрахме кадри с интересни теми и най-вече с различни техники на снимане - макро фотография, снимки с широк обектив, портрети. Мобилната фотография вълнува всички, а както знаем най-добрата камера е тази, която винаги е с теб!", допълни Караниколов.

Емилия Кирилова, PR мениджър на Huawei за България и Северна Македония сподели пред гостите на откриването: „Huawei се наложи като лидер в мобилната фотография, но това е само част от глобалната ни мисия да правим технологиите отворени и достъпни за всички. Както виждате, днес всеки може да заснеме кадър, достоен за изложба, дори с нисък и среден клас смартфон на Huawei. Технологиите в сферата на комуникациите се развиват с темпове, които дори е трудно да осмислим, и благодарение на Huawei те са в ръцете на все повече хора по света."

Галерията nOva Art Space на улица Съборна № 3 ще очаква всички любители на фотографията тази седмица от 11 до 19 часа всеки делничен ден и в събота от 11 до 15 часа. Входът за изложбата е свободен.
В официалното Facebook събитие посветено на изложбата можете да споделите и личните си впечатления от фотографиите.