Румяна Арнаудова: Проверката на 4-те ТЕЦ-а е заради екологична опасност
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Септември 2019 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Румяна Арнаудова: Проверката на 4-те ТЕЦ-а е заради екологична опасност

/КРОСС/ Проверката на 4-те ТЕЦ-а е възложена, защото има информация за опасност за екологичната сигурност на България. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова относно проверката на Министерството на околната среда и водите в "Топлофикация - Перник" АД, ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация - Сливен" ЕАД и ТЕЦ "Брикел" ЕАД.

"Във вторник в ранния следобед председателят на ДАНС докладва на главния прокурор информация, че е налице опасност за екологичната сигурност на Република България в резултат на дейността на 4 ТЕЦ-а на територията на страната", каза Арнаудова и поясни, че е направена справка, която е сочела наличие на данни, че в резултат на неправилно използване на определени съоръжения и съвместно горено на въглища и отпадъци се получава замърсяване на околната среда.

"Замърсяването застрашава здравето и живота на българските граждани", заяви говорителят на главния прокурор.

"Проведе се работно съвещание с участието на главния прокурор, министъра на вътрешните работи, министъра на околната среда и водите и председателя на ДАНС. В рамките на това работно съвещание беше връчено на министъра на околната среда и водите постановление за разпореждане на незабавна проверка", каза още Арнаудова.

По думите и е възложена проверка на Министерството на околната среда и водите за спазване на екологичното законодателство при осъществяването на дейността на 4-те ТЕЦ-а.

Тя добави, че във вторник в 21.00 часа на територията на 4-те ТЕЦ-а са предприети действия по изпълнение на възложените им задачи.