Опашки за билетите на „Сцена на кръстопът”
Секция: КУЛТУРА
05 Септември 2019 17:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опашки за билетите на „Сцена на кръстопът”

/КРОСС/ Опашки за билети се извиха пред касата на Драматичен театър-Пловдив за представленията - част от програмата на есения фестивал „Сцена на кръстопът". Най-голям е интересът на публиката към „Актрисата" с Аня Пенчева и Стефан Данаилов, „Празникът" на Явор Гърдев, „Спускане от връх Морган" на режисьора Николай Ламбрев-Михайловски, „Тъпи ентусиасти" на Теди Москов и концертът „За Тодор Колев" на Камен Донев и приятели.

Откриването на „Сцена на кръстопът" е на 11 септември от 19 часа в Драматичния театър с премиерата на „По-полека" по песните на Стефан Вълдобрев. Спектакълът с режисьор Владимир Люцканов е съвместен проект на трупите на Пловдивския театър и Младежки театър „Николай Бинев". В „По-полека" ще видим талантливите артисти от двете трупи.

Само преди дни - по време на концерта си с „Обичайните заподозрени" на Античния театър, Стефан Вълдобрев извика на сцената участниците в спектакъла „По-полека" и ги представи на публиката с покана да ги гледат.

След премиерата на новото представление на Драмата, театралната публика ще се наслади на още много интересни спектакли. Ще има и множество съпътстващи събития, които си струва да бъдат посетени.

Фестивалът тази година е под мотото „Театъра: невъзможното" и се случва с подкрепата на меценатското семейство - главния спонсор козметична компания Роза Импекс, КЦМ 2000, Кабиле, МАИ-ГРУП ЕООД, Атаро Клима, Ондулин.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и Министерство на културата. Неизменен съмишленик и партньор на фестивала е Драматичен театър-Пловдив.