Продължават протестите в Перник срещу мръсния въздух
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2019 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Продължават протестите в Перник срещу мръсния въздух

/КРОСС/ Нередности в „Топлофикация"- Перник. След проверката от Регионалната инспекция по околната среда и водите поискаха спирането на 4-ти и 5-ти парогенератор.

Не ми се иска качеството на въздуха да бъде въпрос на усещания. Ние не сме тук, за да нападаме топлофикационното дружество, ние не искаме перничани да са поставени пред дилемата дали да са топлофицирани зимата детските градини, или да дишаме нормален въздух. Искаме да се монтира още една измервателна станция, за да стане ясно за какво става дума. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" една от протестиращите срещу мръсния въздух в Перник, събрали се пред ТЕЦ-а в Перник.

Факт е, че това предприятие, което е с гордост обявено за 60-годишно, има нужда от инвестиции, има нужда от подобряване на технологията си на работа и на горене - и ако с нашия натиск доведем до инвестиции тук вътре, би било чудесно, допълниха хора, участници в протеста.

Боклуци в ТЕЦ-а не горим. Не знам защо хората не ни вярват, но това си е тяхна работа. Това каза от своя страна изпълнителният директор на ТЕЦ „Република". Досега всички институции, които са ни проверявали, не са установили горене на боклук в котлите на ТЕЦ-а.