Мобилно приложение на онлайн платформа за учене
Секция: Технологии
05 Септември 2019 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мобилно приложение на онлайн платформа за учене

/КРОСС/ Мобилното приложение на най-мащабната онлайн платформа за учене в света вече е факт и на български! Кан Академия предлага първото по рода си приложение в България, обхващащо в дълбочина основните общообразователни предмети. Приложението е напълно безплатно за изтегляне и използване и - както основната, браузърна версия на Кан Академия - предлага качествено образователно съдържание на световно ниво, ползвано от 72 млн. потребители глобално. С приложението всеки ученик може:

Да учи математика, физика и астрономия, химия, биология, компютърни науки и програмиране, здраве и медицина, а скоро и световна история, музика, философия и етика - чрез хилядите интерактивни упражнения, видео уроци и статии, на една ръка разстояние и винаги в джоба. Напълно безплатно.

Да решава упражнения и тестове с мигновена обратна връзка.

Да запълва дупки или затвърждава умения - да напредва със собствено темпо, където и когато пожелае.

Да ползва насоките на приложението, които му помагат на всяка крачка, да иска подсказка, ако някой въпрос го затруднява, и да следи напредъка си.

Да учи лесно като в игра, като трупа точки за активност, отключва аватари и събира интересни значки.

Да се подготвя за изпитвания и изпити без частни уроци.

Сайтът и мобилното приложение на Кан Академия разполагат с над 10 000 видео урока и 100 000 интерактивни упражнения. Те са вградени в учебна социална мрежа, като учителите могат да направляват и проследяват напредъка на всеки ученик поотделно и на целия клас. За родителите има аналогични инструменти. Уроците обхващат най-вече учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас, подготвителни модули от университетското образование и множество уроци от общокултурен характер.