Президентът призова в Пловдив: Да се разделим с апатията
Секция: ПОЛИТИКА
07 Септември 2019 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът призова в Пловдив: Да се разделим с апатията

/КРОСС/ Стотици граждани присъстваха тази вечер в Пловдив на тържествената заря – проверка по случай 134-годишнина от Съединението на България.

„Направихме каквото и колкото можахме, сега можем да чакаме съда на историята. С тези скромни слова Петко Каравелов описва паметните дни на 1885 година“, каза в официалното си слово президентът Румен Радев.

„Днес търсим гордост в миналото и често загърбваме своя дълг  пред настоящето и бъдещето“, каза президентът. „Все повече се призовава за ново съединение, но се пропуска, че то минава през ново разделение. Трябва  да се разделим с апатията“, заяви в словото си Радев.

Трябва да се разделим с всичко, което спира  развитието  ни – беззакоността, апатията и да отхвърлим нихилизма. Да знаем, че докато позволяваме на несправедливостта да  съществува, не можем да бъдем истински единни. Най-страшна оценка е на следващите поколения. Съдбата на нацията се кове тук и сега. Наш дълг е заедно да съградим достоен справедлив  и живот на българите  в свободна, демократична и просперираща държава. Да живее Съединението, да живее България!“, завърши речта си държавният глава.

Признателни жители и гости на Пловдив поднесоха венци и цветя пред паметника на Съединението.