Представянето на програмата на Мая Манолова ще бъде на 17 септември
Секция: ПОЛИТИКА
07 Септември 2019 14:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Представянето на програмата на Мая Манолова ще бъде на 17 септември

/КРОСС/ „Защо процедурата за избор на сметопочистващи фирми за София стартира в понеделник – година преди да изтекат договорите на вече наетите фирми“, попита Мая Манолова днес столичния кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти в Южния парк, където заедно с доброволци стартира събирането на подписи.

По думите й договорите изтичат през м. август следващата година, а процедурата по избор на нови ще стартира в понеделник – 9 септември. Манолова попита кое налага това бързане. Договорите са на стойност близо 400 млн. лв. и за срок от 5 години – реално те ще прескочат мандата на следващия кмет и дори ще влязат с година напред в управлението на следващия. Манолова зададе и въпроса какво се случва с обещанието от предния мандат на Йорданка Фандъкова, че чистотата в града ще се поддържа от общинско предприятие.

Тя обяви още, че представянето на програмата й ще бъде на 17 септември – Денят на София, а гражданите, които желаят да подкрепят кампанията й, вече могат да го направят на специално разкрита за целта банкова сметка. 

Банкова сметка, открита и обслужваща единствено целите на кампанията, с IBAN: BG49STSA93000026336648, "Банка ДСК" ЕАД