Двама задържани за убийство в Кюстендил
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Септември 2019 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама задържани за убийство в Кюстендил

/КРОСС/ Появи се нова версия за престъплението - ревност.

Двама души - мъж на 75 години и 38-годишна жена - са задържани след извършено убийство на 45- годишен мъж в Кюстендил, съобщиха от полицията.

Сигналът за убийството е получен вчера следобяд, след скандал в дома на 75-годишния мъж в кюстендилския квартал "Герена".

След задържането на собственика на апартамента, е открито тялото на жертвата, в храсти край жилищния блок. По-късно е задържана и жената.

По данни на разследващите двамата сами съобщили на полицията къде се опитали да укрият тялото.

75-годишният бивш миньор се прибрал в къщи преди полунощ на шести срещу седми септември, заварвайки жената и госта. Възникнал скандал, имало е употреба на алкохол, разменили се удари между домакина и 45-годишният мъж.

Като краен резултат по-младия мъж е бил удушен, а към 2 часа след полунощ двойката го изнесла от жилището в бл. 185 и скрили в храстите. Сигналът за убийството е подаден към 16 ч. на 7-ми септември, когато случаен минувач е забелязал тялото на жертвата.

75-годишният мъж бе задържан първи, а часове след него и 38-годишната жена, с която живял на съпружески начала. На този етап най-вероятния мотив за убийството е ревност от страна на по-възрастния мъж.