Пловдивският районен кмет Ральо Ралев плати 150 000 лева, за да излезе на свобода
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Септември 2019 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пловдивският районен кмет Ральо Ралев плати 150 000 лева, за да излезе на свобода

/КРОСС/ Ралев излезе от ареста. Кметът на пловдивския район "Северен" е платил гаранцията си, наложена от апелативния специализиран съд в размер на 150 хиляди лева, съобщава ТrafficNews. Ралев е напуснал пределите на следствието още през почивните дни.
"Както той, така и семейството му ще запазят мълчание на този етап. Когато г-н Ралев е готов ще потърси медии", заяви адвокат Сузана Алепова. Тя не пожела да конкретизира от къде кметът на район "Северен" е получил средствата за гаранцията си.

Все още Ралев не е решил как ще процедира относно работното място. Към момента в администрацията на районното кметство не е постъпвала заповед от него, нито заявление, че ръководителят им ще се завърне.

"Нямаме все още връзка с Ральо Ралев. Очакваме нареждания, в готовност сме. Когато има яснота, дали кметът ще се прекрати неплатения отпуск, ще бъдете уведомени", заяви временно изпълняващият длъжността кмет на район "Северен" - Лариса Кътова.

Ралев изкара повече от 3 месеца в ареста, след като бе арестуван на 30 май. Той бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски.