Sofia Blading III идва
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Септември 2019 13:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Sofia Blading III идва

/КРОСС/ Sofia Blading III идва след по-малко от месец. Третото издание на фестивала за каране на блейдове ще превърне София в арена за улични, паркови състезания, партита и много други активности от 3 до 6 октомври. И тази година в събитието ще се включат имена от световната блейдинг сцена, като Стефан Моселманс от Белгия, Гразина Вратни от Полша, както и състезатели от Словакия, Франция, Гърция, Румъния, Великобритания, Германия, и други.
Всичко започва в четвъртък (3 октомври) с импровизирано каране из града. В петък (4 октомври) организаторите са замислили тур из софийските спотове за каране. В събота (5 октомври) ще бъдат и основните активности - безплатни уроци и състезание за деца, състезания за жени и за мъже, както и за висок скок във Five High skatepark, а награждаването ще завърши в бар Switch. Достъпът до всички събития е свободен.

Тази година освен наградите за състезателите ще има и награди за публиката, като томбола с ваучери за татуировки, обещават от Sofia Blading.
Историята на фестивала Sofia Blading започва през 2017 г. с идеята на организаторите не толкова да бъде състезание, а повод на едно място - София, да се съберат хора от цял свят, обединени от манията каране на блейдове. Така и се случва - миналата година събитието събра хора от 13 страни, а видео може да видите тук.
Цялата програма и какво ще се случва на Sofia Blading III може да следите тук.
Повече за организаторите можете да намерите тук.
В Instagram всичко се случва тук.