Корнелия Нинова: Конференцията подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София
Секция: ПОЛИТИКА
11 Септември 2019 22:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Конференцията подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София

/КРОСС/ Основните партийни организации в София бяха номинирани 18 кандидати за кмет на София. 16 от тях, до днес, са си направили самоотводи. Днес конференцията разгледа двете останали кандидатури - на арх. Борислав Борисов и на Мая Манолова. Арх. Борислав Борисов оттегли своята кандидатура. Конференцията с гласуване реши да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. При гласуването имаше само двама въздържали се. Взехме още едно решение.

Конференцията прие и платформата за управление на София, което за нас е най-важното - политиките. Взехме решение и конференцията упълномощи ИБ на Градската организация и бъдещата листа да се срещнат с кандидата за кмет, да представят нашата платформа, да я обсъдят с нея, да намерят общите точки и политики, зад които ще застанем заедно. Тази среща предстои вероятно другата седмица, за да се стиковат нашите идеи". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията.

На въпрос дали решението за подкрепа на Манолова ще се промени, ако не се намерят общи точки, Нинова отговори: "Днес сме решили, няма начин това решение да бъде променено, просто трябва да се разговаря за политиките, да се намерят общите. Вярвам, че това ще стане и съдейки по идеите на Манолова за управлението на София, виждайки нашата платформа - движим се в една посока", допълни още Нинова.