Проф. Станилов: Скандалът с руския шпионаж е съшит с бели конци
Секция: ПОЛИТИКА
12 Септември 2019 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Проф. Станилов: Скандалът с руския шпионаж е съшит с бели конци

/КРОСС/ Има ли сценарий и достатъчно доказателства за руски шпионаж у нас - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ беше проф. Станислав Станилов, член на ПП "Атака".

Проф. Станислав Станилов, член на ПП "Атака": Вчера главният прокурор каза в парламента, че има достатъчно доказателство за руска намеса, но това било следствена тайна. Доколкото аз разбрах от сложното му изложение, основното е, че Николай Малинов е получавал от Константин Малофеев някакви пари за някакво руско внимание, което на мен ми се струва несъстоятелно. Аз мисля, че това нещо е съшито с бели конци и представлява част от предизборната кампания. Някой иска да клати властта в България и да има постоянно избори и напрежение.

Бойко Борисов води една балансирана политика, която в България е водил само Борис III, категоричен е проф. Станилов. Според него, геостратегическото положение на страната предполага две лица - на Изток и на Запад, и затова трябва да се постига балансирана външна политика.

Руската държава не може да бъде обвинявана в нищо, защото Константин Малофеев е олигарх, той иска да има влияние, категоричен е проф. Станилов.

Той призна, че е близък приятел и познава от дълги години руския генерал Леононид Решетников, който получи 10-годишна забрана да посещава България.

Проф. Станислав Станилов, член на ПП "Атака": Ако Леонид Решетников е руски разузнавач, той толкова ли явно ще посещава България, ще общува с приятелите си? Според мен той е най-големия българофил в Русия.