Поройни дъждове потопиха част от Испания
Секция: СВЯТ
12 Септември 2019 18:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Поройни дъждове потопиха част от Испания

/КРОСС/ Възрастна двойка загина, след като колата им се преобърна, когато проливни дъждове и наводнения се стовариха върху югоизточна Испания. Пороищата предизвикаха хаос при пътуване и затваряне на училищата. Двете жертви, на по над 70 години, загинаха, когато колата им беше пометена от наводнилите пътя е води в Кауде, община на около 100 километра югозападно от град Валенсия, съобщиха от спешните служби.

На други места дъждът предизвика хаос по пътищата, отрязвайки обществения транспорт и довеждайки до излизане от бреговете на близката река Клариано. Това доведе до наводняване на домове и причини евакуацията на околните райони, предаде БГНЕС. На кадри се виждат влачени от пороищата автомобили.

Поради извънредната ситуация в региона властите във Валенсия заявиха, че са разпоредили преустановяване на учебната дейност в училищата в 84 общини, което засяга над 255 000 ученици. Държавната метеорологична служба обяви предупреждение с червен код за опасност заради поройни дъждове, бури и силен вятър в областите Андалусия, Валенсия и Мурсия. Прогнозите обещават лошото време да се запази и утре. Порои се изляха и над Балеарските острови.