Изложба „Разцъфналите цветя на Шанхай“ гостува в Столична библиотека
Секция: КУЛТУРА
13 Септември 2019 10:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изложба „Разцъфналите цветя на Шанхай“ гостува в Столична библиотека

/КРОСС/ Столична библиотека ще бъде домакин на гостуващата изложба на Шанхайската библиотека „Разцъфналите цветя на Шанхай" (стари снимки от съвременната колекция на библиотеката на Шанхай - свидетелства от последните 200 години история на Китай).

Изложбата ще се открие наа 19.09.2019 г. от 11:00 ч. и е проектирана специално за Библиотеката на София. Всички снимки в нея се показват за пръв път.

Шанхай е бил свидетел на китайските и западни културни течения през последните двеста години. От огромното количество съвременни китайски ресурси в CNBKSY - платформата за онлайн услуги на Шанхайската библиотека, е подбрана серия от най-представителните снимки, които да възпроизведат различните характеристики и аспекти на живота в модерния Шанхай от 1840 г. до 1949 г. Тези снимки разкриват разнообразието, вариращо от архитектура и пейзажи до реклами и мода, както и много други, включително класическите сгради по крайбрежната улица „Бунд", рекламите в списанията от всички сфери на всекидневието и очарователните шанхайски звезди. Фотографиите на различна тематика показват социалните промени в Китай през различните времена, отваряйки прозорец за нас, за да проследим миналото. Те са ценни исторически материали, за да разберем и изучим съвременен Китай.

Изложбата може да бъде разгледана от 19.09.2019 г. до 24.09.2019 г. всеки делничен ден от 9:00 ч. до 17:00 ч. в галерия „София" на Столична библиотека, пл. „Славейков" 4.